OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Recensie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Recensies

  Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
  11.445 resultaten
  recensie
  Psychologie
  22 juli 2024
  Thomas Cech
  2-3 minuten leestijd
  Thomas Erikson, wereldberoemd geworden met ‘Omringd door idioten’, neemt ons in zijn nieuwste boek nog verder mee de wereld in van het DISC-model. ‘Omringd door energievreters’ brengt verdieping op het model door stil te staan bij welke type mensen de energie uit de medemensen wegvreten. En hoe we met deze mensen om kunnen gaan.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  19 juli 2024
  Carla Verwijs
  2-3 minuten leestijd
  Wie heeft er geen communicatietraining gedaan? Waarin je leert te ‘luisteren tussen de regels door’ of LSD’en (Luisteren, Samenvatten, Doorvragen)? Volgens Froukje Weidema leren deze trainingen je niet écht luisteren. Hoe je dat wel doet, leer je in ‘Luisterboek’.
  recensie
  Coaching en trainen
  18 juli 2024
  Liesbeth Tettero
  3-4 minuten leestijd
  Hoe kan communicatie ervoor zorgen dat het leven mooier wordt? Dat je conflicten kunt voorkomen of in makkelijk oplossen? Verbindende communicatie is de sleutel, waarbij ieders behoeften centraal staan. In de praktijk valt dat echter lang niet altijd mee. Hester Macrander, internationaal gecertifieerd trainer, schreef daarom een boek met vele praktische handvatten: ‘Verbindend communiceren, hoe dan?’
  recensie
  IT-management / ICT
  18 juli 2024
  Stijn de Wilde
  1-2 minuten leestijd
  ‘Green IT’ is de ‘nudge’ die iedere organisatie inspireert om verder te denken dan marktaandeel vergroten en winstmaximalisatie. Een onderwerp als duurzame IT is natuurlijk niet in één boek te behandelen; daar hebben auteurs Jan Hoogstra en Eric Consten geen illusies over. ‘Green IT’ is niet een totaaloplossing; het is je startpunt. En de tijd om te starten is nu.
  recensie
  17 juli 2024
  Freija van Duijne
  6-8 minuten leestijd
  Een tuin is altijd een balanceeract tussen de wereld zoals die is en de wereld zoals we het zouden wensen. In een tuin kan je oefenen met utopieën. Je kunt er verbeelding over het paradijs de vrije loop laten. Een tuin is ook een omheining en privilege waar buitenstaanders van afgescheiden zijn.
  recensie
  Werk en loopbaan
  16 juli 2024
  Danny Mullenders
  3-4 minuten leestijd
  Nicoline Hermans schreef ‘Succes met je assessment’ met de input van een behoorlijk aantal assessment psychologen van collega bureaus. Het resultaat? Een overzichtelijk, praktisch boek dat deelnemers aan assessments helpt om zich, voordat ze aan het assessment beginnen, te verdiepen in de meest voorkomende onderdelen ervan.
  recensie
  Coaching en trainen
  15 juli 2024
  Danny Mullenders
  3-5 minuten leestijd
  ‘Omgaan met ongemak in coaching en training’ gaat over het voor velen onprettig voelende ongemak, en hoe je daar vanuit jouw persoonlijke innerlijke houding - geholpen door een aantal perspectieven - mee om kan gaan. En op die wijze ongemak kan omzetten in iets constructiefs, iets helpends.   
  recensie
  Organisatiekunde
  15 juli 2024
  John Klerkx
  1-2 minuten leestijd
  ‘Bedrijfsarchitectuur op basis van Novius architectuurmethode’ (2024) is een vervolg op het zeer succesvolle boek met dezelfde titel dat zo’n 15 jaar geleden het daglicht zag. Het oorspronkelijke boek heb ik jaren geleden aangeschaft en is voor mij een zeer belangrijke bron geweest voor de uitoefening van mijn vak als (enterprise) architect.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  12 juli 2024
  Freija van Duijne
  5-7 minuten leestijd
  Veel kenniswerkers zitten tegen het randje. Nog een schepje er bovenop en we zijn overwerkt. Het blijkt vooral pseudo-productiviteit te zijn die onze drukte veroorzaakt. Mailtjes, overleggen en administratie. Cal Newport benoemt in ‘Slow productivity’ de uitgangspunten voor een bevredigender én productievere manier van werken: langzame productiviteit.
  recensie
  Leiderschap
  9 juli 2024
  Ward Grootens
  2-3 minuten leestijd
  ‘Hét boek voor leiders’, geschreven door Nicolette Kat en Inge Wels, ziet er fraai en aantrekkelijk uit. De ondertitel, ‘Alles wat je wilt weten over leiderschap met impact,’ nodigt uit om het boek te gaan lezen.
  recensie
  Strategisch management
  8 juli 2024
  Henny Portman
  4-6 minuten leestijd
  ‘En nu écht agile – Een bewezen strategie voor het omgaan met suboptimale agile praktijken’ is een verslag van Akbar Zarrinpajouhs verkenning van de TPS-beginselen (Toyota way) en hun relatie met agile en komt op basis van een aantal onderliggende principes tot aanbevelingen als hulpmiddel bij agile transformaties.
  recensie
  Psychologie
  5 juli 2024
  Rick Lindeman
  1-2 minuten leestijd
  Elke keer als ik Marinda Hall, een (oud-) collega van mij, in ons workshopcentrum zag binnenlopen, viel het me op hoe makkelijk ze iemand het zwijgen op kon leggen. Uiterst beleefd, maar onverbiddelijk. Ze heeft natuurlijk gezag, en daar heeft ze nu over geschreven.
  recensie
  Leiderschap
  3 juli 2024
  Danny Mullenders
  2-3 minuten leestijd
  Ieder van ons heeft het eigen leven te leiden en in dat leiden geven we, de een bewuster dan de ander, vorm aan ons persoonlijke leiderschap. Iedereen is dus op een bepaalde manier een leider, zo betoogt psycholoog en leiderschapsexpert Koen Marichal in ‘De leider, dat zijn wij’. 
  recensie
  Marketing
  2 juli 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  4-6 minuten leestijd
  Marketing kan vaak zo veel beter – aantrekkelijk ook. Donald Miller laat in zijn boek ‘Marketing made simple - Hoe een simpel marketingplan je bedrijf laat groeien’ zien hoe.
  recensie
  Mens en maatschappij
  1 juli 2024
  Elly Stroo Cloeck
  6-8 minuten leestijd
  De titel ‘De mens is een plofkip’ maakt nieuwsgierig, en ook boos. Hoe durft Teun van de Keuken ons met een kip te vergelijken! Maar al lezend kwam ik tot de conclusie dat het klopt. We gedragen ons als een plofkip, we worden gemanipuleerd als een plofkip, en we hebben het verstand van een plofkip. Dit prima boekje zet een ontluisterend beeld van onszelf neer. En van de fabrikanten van ons ‘voer’. 
  recensie
  Algemeen management
  28 juni 2024
  Henny Portman
  2-3 minuten leestijd
  Ron Meyer biedt met zijn boek ‘Meyer’s Management Models – 52 inspirerende tools om je denken een boost te geven’ een handig naslagwerk met een veelheid aan direct toepasbare hulpmiddelen, die hij heeft ontwikkeld, waarmee je vele managementvraagstukken kunt aanpakken.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  27 juni 2024
  Roy van den Anker
  2-3 minuten leestijd
  Stel je wilt graag een gelukkig en succesvol leven leiden, en dat gaat je al best redelijk af. Je hebt niet echt iets te klagen, maar eigenlijk komt dat vooral doordat het leven jou meer leidt dan jij het leven. Zou je daar dan heel veel werk van maken, of zou je dan liever willen grasduinen en zo nu en dan eens met één ding tegelijk aan de slag willen gaan?
  recensie
  Algemeen management
  27 juni 2024
  Ward Grootens
  2-3 minuten leestijd
  In ‘Neuromanagement - Het nieuwe managementparadigma‘ koppelt Sven Gall leiderschapsgedrag en managementaanpakken aan inzichten en onderzoeken uit de neurowetenschap. Het boek is helder, pragmatisch en direct toepasbaar voor zowel leiders als begeleiders van leiders in organisaties.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  26 juni 2024
  Jan Hoogstra
  3-5 minuten leestijd
  Een kunde waarvan ik niet wist dat die bestond, maar die qua naamgeving wel triggert: ‘Voorelkaarkrijgkunde’. Zonder in detail te weten waarover het gaat, kun je je van alles voorstellen wat er onder deze kunde valt. Marjolijn Feringa beschrijft in het haar boek ‘Voorelkaarkrijgkunde, Zó pak je veranderingen energiek aan!’.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  26 juni 2024
  Désirée Wassing-Boerema
  3-4 minuten leestijd
  ‘Morele ambitie’ is een wake up call om je bewust te maken dat óók jij het verschil kunt maken om de wereld een beetje mooier te maken. Dit doet Rugter Bregman aan de hand van verhalen uit de geschiedenis, modellen, concrete feiten, grafieken en eigen inzichten rondom dit thema.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden