OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Preview

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer
  Toon resultaten

  Previews

  Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
  2.210 resultaten
  preview
  Leiderschap
  19 juli 2024
  Joost van der Leij
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Het Brein van de Leider’ licht Joost van der Leij negen verschillende leiders in detail uit. Elke vorm van leiderschap heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Alle nadelen zijn vermijdbaar. Kortom, elke vorm van leiderschap kan een goede vorm van leiderschap zijn, zelfs in tijden dat die specifieke vorm van leiderschap niet populair is. Van der Leij vertelt erover in zijn preview.
  preview
  Werk en loopbaan
  18 juli 2024
  Bernard Moerman
  2-3 minuten leestijd
  Jij hebt een leidinggevende functie met een ronkende titel en een aantrekkelijk salaris. Toch knaagt er iets vanbinnen. Je zit gevangen in een gouden kooi en voelt hoe je langzaam wegdrijft van je ware droom. De cruciale vraag is: durf je het aan om in de spiegel te kijken om met een open geest te reflecteren over je huidige situatie?
  preview
  Leiderschap
  17 juli 2024
  Marco Scheele
  2-3 minuten leestijd
  Onze maatschappij en markten schreeuwen om ondernemers en leidinggevenden nodig die vooropgaan in deze turbulente tijden. Echte mensen die helder denken, diep voelen, resultaatgericht handelen en hun organisaties en teamleden besmettelijk bevlogen meenemen naar gezond toekomstig bestaansrecht.
  preview
  Leiderschap
  16 juli 2024
  Ans Mouton
  3-4 minuten leestijd
  Zonder afbreuk te willen doen aan het stevige werk dat managers verrichten: leidinggeven is niet de rocket science die we er soms van maken. Het gaat evengoed over het mogen vertrouwen op je ingevingen, over het herontdekken van vaardigheden die je eigenlijk al hebt. Kunnen we leidinggeven terugbrengen tot wat het in essentie is? Iets heel gewoons, toegankelijk voor iedereen én pragmatisch?
  preview
  Ondernemen
  15 juli 2024
  Pieter Peelen
  3-4 minuten leestijd
  Deskundigen en overheden koppelen het achterblijven van productiviteitsgroei aan een gebrek aan digitalisering binnen bedrijven. Maar is dat wel de echte oorzaak? In ‘Beter is meer’ neemt Pieter Peelen je mee in de wereld van zeer productieve bedrijven. Wat doen zij anders en hoe kan jij dat inzetten voor je eigen bedrijf? Een preview.
  preview
  Psychologie
  12 juli 2024
  Ali Fenwick
  3-4 minuten leestijd
  In 'Red flags, green flags' belooft Ali Fenwick je alle hulpmiddelen om goed en slecht gedrag te herkennen, laat zien wat dat gedrag over anderen zegt, en – nog belangrijker –: wat het zegt over jou. In zijn preview vertelt Fenwick hoe hij tot zijn boek kwam, en wat je ervan mag verwachten.
  preview
  Leiderschap
  11 juli 2024
  Sandrina Bokhorst
  3-4 minuten leestijd
  Als professional voel je regelmatig de noodzaak om afstand te nemen van de normale routine en de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Wanneer je in die reflectie ook het verleden betrekt, heb je een onuitputtelijke bron aan herkenbare verhalen te pakken.
  preview
  Persoonlijke effectiviteit
  11 juli 2024
  Brigitte Ballings
  3-4 minuten leestijd
  Leidinggevenden worden vaak geacht het ‘beter’ te doen dan de rest. Ze moeten sterker zijn, ze mogen niet falen, ze mogen niet uitvallen, … Ze worden beïnvloed door belemmerende overtuigingen. Om een aantal taboes rond leiderschap en kwetsbaarheid te doorbreken schreven Brigitte Ballings en Steve Vandenberghe – in een unieke combinatie van coach en coachee -  ‘Gegijzeld door jezelf’
  preview
  IT-management / ICT
  10 juli 2024
  Ruud Huijts
  2-3 minuten leestijd
  Ruud Huijts, Danny Bloks, Erdinç Saçan en Koen Suilen schreven een handboek voor verantwoord gebruik van generatieve AI. ‘Leven en leren met AI’ is voor iedereen die te maken heeft met de ontwikkeling, implementatie of het gebruik van AI-systemen. Een preview.
  preview
  Organisatiekunde
  8 juli 2024
  Brechtje Kessener
  2-3 minuten leestijd
  De titel ‘Je zal er maar werken’ kun je op twee manieren lezen. Je kan het lezen met een negatieve connotatie als ‘die organisatie is ècht niet leuk om bij te werken’ maar ook heel positief als ‘wat moet het heerlijk zijn om daar te mogen werken’. Het verschil zit ‘m in de wijze van organiseren.
  preview
  Psychologie
  4 juli 2024
  Inge Declercq
  3-4 minuten leestijd
  Moe, te weinig energie, slecht slapen, mist in je hoofd, het gevoel altijd onder druk te staan, aandachts- en geheugenproblemen. Het zijn klachten die Dr. Inge Declercq, neurologe en slaapexperte, steeds vaker hoort. Grote boosdoeners zijn volgens de dokter de overprikkeling en chronische stress waar we tegenwoordig allemaal het slachtoffer van zijn. Ze schreef daarom een reddingsboei: ‘Breinrust’.
  preview
  Economie
  4 juli 2024
  Jan Lunsing
  2-3 minuten leestijd
  ‘Dit type mens heb ik nooit in mijn praktijk gehad’, zegt psycholoog en Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman over de homo economicus. En toch wordt dat type mens als uitgangspunt genomen voor vrijwel alle beleidstheorieën die in de Westerse wereld worden gebruikt om beleid te maken. Dit was de reden voor mij om op zoek te gaan naar een alternatief mensbeeld.
  preview
  Verandermanagement
  3 juli 2024
  Ietze Oostinga
  3-4 minuten leestijd
  Daar sta je dan als manager. Je mag aan de slag met een complex vraagstuk: wijkteams inrichten voor het sociale domein, armoedebestrijding in de gemeente of de afdeling transformeren naar meer inwonergericht. Help!
  preview
  IT-management / ICT
  2 juli 2024
  Jan Hoogstra
  2-3 minuten leestijd
  Digitalisering kan in je organisatie veel vraagstukken oplossen en nieuwe mogelijkheden bieden op allerlei gebieden. IT is ook cruciaal bij de opgave die voor ons ligt om te verduurzamen. Tegelijk groeit de duurzaamheidsimpact van al die IT zelf ook. Een onderbelicht onderwerp en waar veel winst behaald kan worden. Jan Hoogstra en Eric Consten schreven er een boek over: ‘Green IT’.
  preview
  Algemeen management
  1 juli 2024
  Vivian Boumans
  3-4 minuten leestijd
  ‘Het Switchboard‘ is rijk aan toegankelijke canvassen die jou en je organisatie helpen een hardnekkig probleem aan te pakken. Denk aan problemen die blijven liggen, waar omheen gewerkt wordt, en die onbevredigend worden ‘opgelost‘. Alle technieken zijn actiegericht en gebaseerd op beproefde methoden en theorieën. 
  preview
  Algemeen management
  28 juni 2024
  Lidewey van der Sluis
  3-4 minuten leestijd
  Lidewey van der Sluis zet je in haar nieuwe boek ‘De Make Mindset’ aan om jouw drijfveren te ontdekken en hoe jij samen met collega’s ambities kunt waarmaken. Met de tijd als vriend en de mogelijkheid om te werken als kans. Want kunnen werken is toch een voorrecht?
  preview
  Organisatiekunde
  27 juni 2024
  Odette Moeskops
  3-4 minuten leestijd
  ‘Vanzelfzwijgend’ is de titel van mijn nieuwe boek over systeemdynamiek en de impact van emoties op organisatiepatronen. Vanzelfzwijgend is bestemd voor wie intervenieert in vraagstukken van organisatieontwikkeling: adviseurs, managers en bestuurders. Het telt zeven hoofdstukken en zes intermezzo’s en valt op verschillende manieren te lezen: van voor naar achter of eclectisch.
  preview
  Ondernemen
  26 juni 2024
  Ellen de Lange-Ros
  3-4 minuten leestijd
  Hoe benut je je uitzonderlijke talenten als zelfstandige? Dat is de kernvraag van ‘Ontdek je begaafdheid’, een onmisbare gids voor slimme, creatieve en bijzonder begaafde zzp’ers die worstelen met hun unieke uitdagingen en mogelijkheden. Ellen de Lange-Ros vertelt erover in haar preview.
  preview
  Werk en loopbaan
  25 juni 2024
  Nicoline Hermans
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Succes met je assessment’ vertelt Nicoline Hermans je alles wat je moeten weten over assessments en geeft ze veel praktische tips en tools voor je voorbereiding. Zodat jij tijdens je assessment écht kunt laten zien wie je bent, en wat je kunt. In deze preview vertelt ze over haar boek.
  preview
  Marketing
  24 juni 2024
  Daan Schmidt
  2-3 minuten leestijd
  Bij veel bedrijven, met name in het MKB, krijgt marketing onvoldoende aandacht. Vaak omdat ondernemers niet goed weten hoe ze het moeten aanpakken, wat hun marketingplannen opleveren en hoe ze er een budget voor moeten opstellen.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden